Nieuwe dahlia series exclusief op de FBT showtuin


FBT introduceert dit jaar 4 exclusieve dahlia series. Deze prachtige dahlia's, verkrijgbaar als knollen, voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen en zijn uitsluitend bij FBT verkrijgbaar. Ontdek de unieke kenmerken van de 'Mystic', 'Glossy', 'Titan' en 'Candlelight' series en voeg deze aan uw assortiment toe om uw klanten te verrassen met buitengewone variëteiten. 

Dahlia Mystic

De Dahlia 'Mystic' is een opvallende en sierlijke plant die bekend staat om zijn unieke donkere bladkleur en levendige bloemen. De dahlia's hebben diep paarse of bijna zwarte bladeren, die een prachtig contrast vormen met hun felgekleurde bloemen. De bloemen zijn enkelvoudig en komen in een reeks kleuren voor.

De 'Mystic' dahlia's bloeien van de zomer tot laat in de herfst en zijn geliefd vanwege hun opvallende uiterlijk in zowel tuinborders als potten. Ze kunnen een hoogte bereiken van ongeveer 60 tot 90 centimeter, waardoor ze goed opvallen in de tuin. Daarnaast trekken ze vaak bestuivers zoals bijen en vlinders aan, wat ze nog aantrekkelijker maakt voor tuiniers. Hun unieke bladkleur en schitterende bloemen maken de Dahlia 'Mystic' een echte blikvanger in elke tuin.

Dahlia Glossy

De Glossy dahlia’s zijn geselecteerd op hun symmetrische vormen en eigenschappen welke zich geschikt maken voor snijbloemen. Deze dahlia's komen in een breed scala aan kleuren voor, van heldere, levendige tinten zoals rood, oranje, roze en paars, tot zachtere pastelkleuren en zelfs tweekleurige combinaties. De bloemen variëren in grootte, van kleinere, compacte vormen met een diameter van 5 tot 10 centimeter tot grotere bollen van 10 tot 15 centimeter.

De Glossy dahlia’s zijn ideaal voor boeketten en bloemstukken vanwege hun stevige stelen en langere vaasleven. De planten zelf bereiken een hoogte van ongeveer 90 tot 120 centimeter, waardoor ze een prachtige aanwinst zijn in de tuin. Deze dahlia's voegen een speelse, maar toch elegante structuur toe aan zowel tuinen als bloemarrangementen, waardoor ze een favoriet zijn onder tuiniers en bloemisten.

Dahlia Titan

Deze dahlia's met hele grote bloemen worden vaak aangeduid als "Dinnerplate" dahlia's vanwege hun indrukwekkende bloemgrootte. Deze dahlia's zijn bekend om hun reusachtige, showy bloemen die een diameter kunnen bereiken van 20 tot wel 30 centimeter, wat ze tot een van de meest spectaculaire dahlia-variëteiten maakt.

De Titan dahlia bloemen van deze dahlia's zijn meestal decoratief, met talloze rijen bloembladen die een weelderige, bolvormige bloem vormen.

Deze dahlia's bloeien in de late zomer tot de vroege herfst en worden vaak gebruikt als statementplanten in borders of als snijbloemen in boeketten. De planten zelf kunnen een hoogte bereiken van 1 tot 1,5 meter, wat ze ideaal maakt voor het creëren van indrukwekkende effecten. Door hun grootte en schoonheid zijn deze dahlia's echte blikvangers, perfect voor tuiniers die op zoek zijn naar een 'wow-factor' in hun tuin.

Dahlia Candlelight

Decoratieve dahlia's met donker blad zijn bijzondere sierplanten die opvallen door de combinatie van weelderige, gevulde bloemen en diep gekleurde bladeren. Het donkere blad, variërend van grijzig tot bijna zwart, biedt een elegant contrast met de kleurrijke bloemen, wat deze dahlia's extra aantrekkelijk maakt.

De bloemen bereiken een diameter bereiken van 10 tot 20 centimeter, afhankelijk van de specifieke variëteit.

De Candlelight dahlia's met donker blad bloeien van de zomer tot de herfst en kunnen een hoogte bereiken van 60 tot 100 centimeter. Ze zijn uitstekend geschikt voor borders, potten, Het donkere blad voegt diepte toe aan de tuin, terwijl de bloemen voor een opvallende kleurenpracht zorgen. Deze dahlia's zijn perfect voor tuiniers die op zoek zijn naar een combinatie van elegantie en levendigheid in hun tuinontwerp.

 

Neem voor meer informatie contact op met Kevin van Haaster